Etiket Sonuçları: eGüvenlik

May

Let's Play A  Game(Haydi Oyun Oynayalım) eTwinning projemiz çalışmaları çerçevesinde öğrencilerimiz proje tanıtımı ve eGüvenlik kuralları tanıtımı için dijital pano hazırladılar.

Proje tanıtım panosu:

eGüvenlik  dijital panosu:

Şbt

INSAFE ağı tarafından her yılın Şubat ayında organize edilen Güvenli İnternet Günü (GİG) 2004 yılından bu yana dünyada yaklaşık 150 ülkede kutlanmaktadır.

Ülkemizde de, 2010 yılından itibaren Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu koordinesinde düzenlenmekte olan Güvenli İnternet Günü etkinlikleri bu yıl tüm dünya ile birlikte 9 Şubat 2021 tarihinde kutlanacaktır. Güvenli İnternet Günü'nü okulumuzda çevrimiçi çalışmalar ile 5-12 Şubat tarihleri arasında kutluyoruz. Öğrencilerimizin hazırladığı ve EBA'da paylaştığı çalışmaları inceleyebilirsiniz.

Ara

Okulumuz Rehber Öğretmenleri ve Bilişim Teknolojileri Öğretmenlerinin işbirliği ile hazırlanan ve öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve velilerimize uygulanan e-Güvenlik anketlerinin sonuçları belli oldu.

Ara

eTwinning Okulu sürecinde başladığımız çalışmalarımıza okulumuz Bilişim Teknolojileri Öğretmenleri ve okulumuz Rehber Öğretmenleri işbirliği ile hazırlanan Güvenli İnternet Kullanımı konusundaki anketlere aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

Öğretmen Anketi İçin Tıklayınız.

Öğrenci Anketi İçin Tıklayınız.

Veli Anketi İçin Tıklayınız.

Kas

Okulda yapılan eTwinning çalışmalarını tanımak için Brüksel´deki Merkezi Destek Servisi tarafından verilen, "eTwinning Okul Etiketi" başvuru hakkı bu yıl okulumuza da sunulmuştur. Bu doğrultuda gerekli hazırlıkları yaparak 8 Şubat 2021 tarihinden önce işlemlerin tamamlanması gerekmektedir. Kriterleri sağlayarak  "eTwinning Okul Etiketi" almak için Avrupa Komisyonu eSafety hareket eylem planımız doğrultusunda okulumuzun girişine tabelalarımız asılmıştır.  Yolumuza emin adımlarla devam etmekteyiz.

Kas

6. sınıf öğrencilerimiz Bilişim Teknolojileri ve Yazılım dersindeki "Bilgi Gizliliği ve Güvenliği" konusu ile ilgili F. I. T. (Flipped Information Technologies) eTwinning proje ortaklarımız tarafından hazırlanan

Kahoot bilgi yarışmasına katıldı. Öğrencilerimiz, pandemi süreci ile birlikte daha fazla online olma durumu ile karşı karşıya kaldıkları bu süreçte Bilgi gizliliği ve güvenliği konusunda nelere dikkat etmeleri gerektiği konusunda bilinçlendirildi.

Kas

Bilişim Teknolojileri ve Yazılım dersinde "DİJİTAL ZORBA KARŞIMDA DURMA!" Ünitesinde 5-B sınıfı öğrencilerimize canlı derste Quizizz ile 10 soruluk bir yarışma yapıldı. Öğrencilerimiz derslerimizde hem Web 2 araçlarını kullanmayı hem de güvenli internet kullanımını öğreniyorlar.

Kas

Okulumuzun Rehberlik ve Psikolojik Danışmanı Neslihan DURSUN tarafından öğrencilerimize "Bilinçli Teknoloji Kullanımı ve Siber Zorbalık" konulu seminer gerçekleştirilmiştir. Öğrenciler, bilinçli teknoloji kullanımı için güvenli internetin ne olduğu, kişisel güvenliğin nasıl sağlanabileceği, sosyal medyada dikkat edilmesi gerekenler, siber zorbalığın ne olduğu ve bu zorbalıktan kendilerini nasıl koruyabilecekleri konularında bilgilendirilmişlerdir.