Okulumuzun Tarihçesi

Okulumuz Akdeniz Bölgesi'nde turizmin başkenti olan Antalya ilindedir. Antalya ili Kepez İlçesi sınırları içerisinde Kanal Mahallesi'nde Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğü'ne komşuluk etmekte ve otobüs terminaline 800 metre mesafede olup, toplu taşıma araçlarıyla ilimizin her yerine çok rahat ulaşılabilmektedir.
Okulumuz 3160 m²'lik arsada, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yaptırılan üç katlı binada 1989 yılının Şubat ayında hizmete açılmıştır. Sekiz yıl ilkokul olarak hizmet vermiş olup, sekiz yıllık kesintisiz eğitim yasası doğrultusunda 1997 yılından itibaren ilköğretim okulu olarak hizmete devam eden okulumuz 2015 2016 Eğitim Öğretim yılından itibaren Ortaokul olarak hizmet etmektedir.
Adını Anadolu Selçuklu Sultanı Alaeddin Keykubat(1192 –1237)'tan almıştır.
Bina; bir adet müdür odası, iki adet müdür yardımcısı odası, bir adet memur odası, onyedi derslik, bir adet fen laboratuarı, iki adet ana sınıfı, kütüphane, rehberlik servisi ve bahçede okul kantininden oluşmaktadır. Klima ile ısıtılmaktadır. İkili eğitim-öğretim uygulanmaktadır.
Okulumuzda bir müdür, üç müdür yardımcısı, bir memur, 53 branş öğretmeni, bir Rehber ve Psikolojik danışman öğretmen, iki kadrolu hizmetli , iki sözleşmeli hizmetli bulunmaktadır. 1109 öğrenci eğitim ve öğrenim görmektedir.

Yayın: 06.12.2012 - Güncelleme: 31.10.2020 07:55 - Görüntülenme: 2174